vrijdag 10 augustus 2012

Feest


Gisterenavond is de feestweek in het dorp van start gegaan. De afgelopen dagen is iedereen in de weer geweest om van alles op te bouwen. Zelfs is er een aparte stroomleiding aangelegd voor de buitenkeuken en de extra verlichting.  
Om zes uur openden de rommelmarkt en de tentoonstelling van kunstwerken van zowel professionele als amateurkunstenaars uit deze buurt. Vervolgens konden we om acht uur aanschuiven voor de eerste gezamenlijke maaltijd op het dorpsplein, waar voor de gelegenheid een aantal tenten zijn opgezet. Deze avond kookt onze buurvrouw Rosemary met haar dochter voor ongeveer 60 man en ze zijn behoorlijk gespannen of de pasta alla Bermuda (waar Rosemary oorspronkelijk vandaan komt) wel aan de Italiaanse verwachtingen zal voldoen. Geheel onnodig, want ze is een fantastische kok en de pasta wordt dan ook door iedereen geprezen.
We zijn net op tijd klaar met eten als de overige tafels zich vullen met deelnemers voor de briscola, een kaartspel waarvan we de regels helaas  niet kennen. De competitie trekt in ieder geval veel deelnemers en toeschouwers uit de omliggende dorpen.
Om de feestvreugde op te luisteren hebben we zelf ook de feestverlichting opgehangen, het geeft een vrolijk gezicht vanaf het plein.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten