dinsdag 7 augustus 2012

Naar de top van de Monte Croce


De afgelopen week zijn we voornamelijk actief in en rond ons huis en het dorp. We hebben op het terras de druivenranken gesnoeid en ook het overige groen bijgewerkt. Het groeit hier allemaal ongelofelijk snel. Dat we veel in het dorp zijn houdt ook in dat we alle bekenden weer tegenkomen. We hebben dan ook al de nodige borrels en etentjes achter de rug.  Dus was het zondag tijd voor wat actie.
Om zes uur zijn we opgestaan om om zeven uur mee te gaan met een georganiseerde wandeling vanaf het plaatsje Melezzole naar de top van de Monte Croce di Serra  (994 m).  Ik heb de wandeling al eerder gemaakt vanaf het volgende dorp, maar deze route omhoog is weer nieuw voor mij.
Met een groep van ongeveer 30 man moeten we eerst een aardig stuk klimmen, met als beloning een prachtig vergezicht naar zowel het oosten als het westen. Jammergenoeg is het niet heel helder, maar we kunnen Todi in het westen en Montefiascone in het oosten nog goed zien liggen. Daarna nog een half uur over een met grote stenen bezaaide flank naar de top. Aan de andere kant wordt het weer afdalen, met prachtig vergezicht over het meer van Corbara richting het noorden. Onder de kastanjebomen wacht ons een gezamenlijk ontbijt, waarna we het laatste stukje weer afdalen, terug naar Melezzole. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten